economiser-10l-deau-par-jean

L2-12

Al onze acties voor het milieu

Zes flessen water per spijkerbroek besparen: uitdaging gehaald!

De
uitdagingen

Mooie en stevige kleding is goed (om niet te zeggen essentieel om meer dan 5 ballen op het schoolplein te overleven!), maar het is nog beter als de productie ervan ook nog eens wordt beredeneerd!

De fabricatie van onze producten (en de stofproductie door onze leveranciers) is het meest belastende proces voor de planeet.

Daarom innoveren we samen met onze leverancierspartners om innovatieve ontwerpmethoden te implementeren,

  • die minder water,
  • minder chemicaliën
  • en minder energie vereisen.

Weer een stap verder
richting een duurzame mode.

Hoe stan we ervoor?

Denim
onder het vergrootglas

Onze teams hebben als eerste een populaire stof uit de kledingkasten van jong en oud aangepakt, die bijzonder veel water en energie nodig heeft: denim.

Waarom? Het verwassen. Sinds 2019 hebben we het gebruik van water, chemicaliën en energie voor het industrieel verwassen van deze producten verminderd.

Het bewijs

Zes flessen water minder

Dat is 10 l minder water per spijkerbroek!

80% van onze denim

In 2021 werd 80% van onze denims verwassen met processen die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Onze
doelen

In 2025 100% duurzamere verwassen jeans kunnen aanbieden.

Vragen ?

  • Kunnen comfort en ecologie samengaan?

    Natuurlijk kan dat! Bij KIABI doen we het namelijk elke dag door in een zeer vroeg stadium van onze collecties samen te werken met onze partnerleveranciers. Zo gaan we aan de slag met comfortabele en praktische materialen, zoals katoen, dat heerlijk zacht, stevig, absorberend en ademend is. Geleidelijk kiezen we echter voor duurzamere versies zoals biologisch katoen of katoen van boeren die bezig zijn om op biologische teelt over te stappen. Hetzelfde geldt voor polyester en polyamide, stoffen die stevig en onderhoudsvriendelijk zijn. We kiezen echter steeds meer voor hun gerecyclede versies en ook voor Ecovero™-viscose.

  • Waar wordt de kleding van KIABI gemaakt?

    Onze kleding wordt voornamelijk gemaakt in Azië en het Midden-Oosten, waar we op zoek gaan naar erkende vakkennis en expertise. We werken bijvoorbeeld met partners uit India, die bekend staan om hun reactiviteit en de kwaliteit van hun katoenen breiwerk, of met Chinese leveranciers, die experts zijn in het ontwerpen van warme kleding en truien. Sommige van onze artikelen worden ook in Noord-Afrika en Turkije geproduceerd voor meer flexibiliteit.

  • Hoe recycleert KIABI zijn onverkochte artikelen?

    We recycleren onze onverkochte artikelen niet, we geven ze weg! We proberen onze verkoopvolumes zoveel mogelijk in te schatten en zo onverkochte goederen, die een belangrijk sociaal en milieuprobleem zijn, te vermijden. Aan het einde van het seizoen kunnen we wel nog onverkochte artikelen hebben. In de zomer van 2021 hebben we bijvoorbeeld 1,3% van onze artikelen niet kunnen verkopen.

    Om te voorkomen dat deze nieuwe kleding wordt vernietigd, doneren we ze aan lokale verenigingen in Frankrijk. Sinds 2018 bieden we onverkochte artikelen aan het Agence du don en Nature, dat ze herverdeelt onder Franse non-profitorganisaties. We dragen ook ons steentje bij aan de uitbouw van solidaire winkels, de zogenaamde "Petits Magasins", in Frankrijk: we geven hen onverkochte artikelen, die vervolgens tegen zeer lage prijzen worden aangeboden aan mensen die het echt nodig hebben.

  • Welke duurzame materialen gebruikt KIABI?

    We gebruiken steeds meer duurzame materialen in onze collecties: gerecycled katoen, biologisch katoen of katoen van boeren die bezig zijn om op biologische teelt over te stappen, gerecycled polyester, polyamide en Ecovero™-viscose. Momenteel zijn onze kledingstukken gemaakt met 63,5% duurzamere vezels. We streven echter naar 100% duurzamere vezels in ons textiel in 2025.

  • Wat beschouwt KIABI als een duurzamer materiaal?

    Alternatieven die bij KIABI als duurzamer worden beschouwd, zijn alternatieven die energie en/of water en/of producten besparen en watervervuiling en de aantasting van leefgebieden van wilde dieren en ecosystemen beperken.